Zimní výpravy za zvířátky

01.02.2017 11:05

V lednu jsme uspořádali několik výprav za zvířátky. Nejprve jsme se seznámili s problematikou ochrany labutí narážejících při vzletech do mostů a trolejí na nich. Ptáci jednak potřebují zřejmější podněty, aby mosty včas zaregistrovali. Ale také je vhodné řešit regulaci lodní dopravy, která je mnohdy k nebezpečným vzletům vyhání.

 

V Krči jsme se v areálech nemocnic seznámili s muflony, kteří si drží bezpečný odstup od lidí. V Čakovickém zámeckém parku nás zaujaly jedny z nejmohutnějších památných stromů svého druhu v Česku (jasan ztepilý a jinan dvoulaločnatý). A hlavně všude jsme testovali zájem vodních ptáků o různé druhy zeleniny, kterou odborníci doporučují jako vhodnější než pečivo. Labutě a kachny ovšem zdaleka nejvíce preferují pečivo, které ale hlavně nesmí být plesnivé a slané. O namočené ovesné vločky mají také velký zájem.

 

Na konci výprav jsme v restauracích vždy debatovali aktuální problémy životního prostředí, ekologické priority Zvonečníku a spolupráci s ČSSD. Vidíme tu řadu úspěchů, ale také nové výzvy. Neseďte doma a přijďte s námi debatovat, příležitostí bude ještě celá řada!

 

Zprávy z akcí:

 

Mánesův most

Krč - eko4.cz

Čakovice - praha89.cz

 

 

Zpět